Direct contact

Lees meer

Hoe kunnen bedrijven inspelen op de duurzame transitie?

De duurzame transitie is een zoektocht naar een oplossing voor een waarheid die simpel lijkt op papier: fossiele brandstoffen zijn eindig en zorgen voor problemen, en duurzame bronnen aangedreven door de zon geven op de lange termijn vrijwel onbeperkte, gratis energie. 

Voor bedrijven ligt daar nog een uitdaging, want hoewel de lange termijn doelstellingen duidelijk zijn moet er op de korte termijn geld worden verdiend. Daarom volgt hier onze visie op wat bedrijven nu al kunnen doen om in te spelen op de duurzame transitie. Op die manier kan er geld worden verdiend én kan Nederland verduurzamen. 

Renoveren en isoleren
Bedrijven zouden zich kunnen specialiseren in het renoveren en isoleren van woningen zodat ze voldoen aan label B of hoger. Op die manier zijn ze klaar om omgebouwd te worden naar een all-electric oplossing, en besparen eigenaren en bewoners in de tussentijd al energie.

Warmtepompen
Producenten en leveranciers van warmtepompen zouden stille compacte slimme propaan (R290) warmtepompen zonder extra boiler moeten ontwikkelen, die één-op-één de bestaande cv-ketel kan vervangen. 

Infrastructuur
Aannemers in de infrastructuur zouden zich moeten richten op de realisatie van voor derden opengestelde open energienetten voor lokale warmtekoudenetten.

Leveranciers van AC /AC compactstations zouden zich moeten gaan toeleggen op DC/DC en DC/AC omvormer stations. Netbeheerders zouden zich moeten richten op beheer & onderhoud van voor derden opengestelde DC-netten. 

Organiseren
Bedrijven zouden zich vervolgens in consortia kunnen organiseren voor een turn-key wijkaanpak – zoals wij hebben gedaan. Op die manier kunnen we een integrale oplossing inclusief financiering aanbieden, die de gehele energieketen van productie, management, opslag, transport, distributie, aflevering en omzetting bestrijkt.

branding & website collective minds