Waar beweegt de duurzame markt heen? 📈⚡

Duurzame bronnen kunnen op de lange termijn vrijwel onbeperkte, goedkope energie geven. Maar niet alle energieopwekkers en -dragers zijn even geschikt voor elke toepassing. Hier een overzicht van waar de markt zich in de komende jaren heen zal bewegen. 

Voor bedrijven ligt daar nog een uitdaging, want hoewel de lange termijn doelstellingen duidelijk zijn moet er op de korte termijn geld worden verdiend. Daarom volgt hier onze visie op wat bedrijven nu al kunnen doen om in te spelen op de duurzame transitie. Op die manier kan er geld worden verdiend én kan Nederland verduurzamen. 

 

 1. Renoveren en isoleren
  Minder energie verbruiken is het meest laaghangende fruit dat er is in de duurzame transitie. Wie het lukt om het huis naar energielabel B te krijgen, kan gaan nadenken over oplossingen met een terugverdientijd van onder de 15 jaar.
 2. Warmtepompen
  Producenten en leveranciers van warmtepompen zouden stille compacte slimme propaan (R290) warmtepompen zonder extra boiler moeten ontwikkelen, die één-op-één de bestaande cv-ketel kan vervangen.
 3. Infrastructuur
  Aannemers in de infrastructuur zouden zich moeten richten op de realisatie van voor derden opengestelde open energienetten voor lokale warmtekoudenetten.
 4. Grid
  Leveranciers van AC/AC compactstations zouden zich moeten gaan toeleggen op DC/DC en DC/AC omvormer stations. Netbeheerders zouden zich moeten richten op beheer & onderhoud van voor derden opengestelde DC-netten.
 5. Organiseren
  Bedrijven zouden zich vervolgens in consortia kunnen organiseren voor een turn-key wijkaanpak – zoals wij hebben gedaan. Op die manier kunnen we een integrale oplossing inclusief financiering aanbieden, die de gehele energieketen van productie, management, opslag, transport, distributie, aflevering en omzetting bestrijkt.

All-Electric Wonen is een totaaloplossing om Nederlandse huizen duurzaam en betaalbaar van het gas af te halen.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Wat wilt u van het gas afhalen?

Een woning

target1

Een wijk

Een groot gebouw

branding & website collective minds