Klaar voor de toekomst?

Heeft u een project voor een groot gebouw of complex en wilt u weten hoe bodemenergie een oplossing kan bieden? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

Lees meer

Ik wil meer weten.

  Een wijk van het gas afhalen


  Wat als we hele wijken van het gas zouden kunnen halen met behulp van water?

  Er staan 7,7 miljoen woningen in Nederland. Grofweg de helft van die woningen is een typisch ‘rijtjeshuis’, maar ook rijtjeshuizen kunnen onderling behoorlijk verschillen. Daarom is een flexibele oplossing nodig die niet alleen schaalbaar is – maar ook ruimte laat voor maatwerk bij bewoners. Want geen huis is hetzelfde.

  Door een netwerk aan te leggen van water op een lage temperatuur, kunnen we de oplossing van bodemenergie opschalen naar een groot aantal geschikte Nederlandse wijken en woonblokken. Dit netwerk aanleggen geeft de mogelijkheid aan bewoners om zelf in te vullen welke opties ze willen: Wel of geen zonnepanelen? Welk type warmtepomp? Dat beslist een bewoner zelf op de markt. Het is aan bedrijven en overheden om het te faciliteren, op een zelfde manier als dat met glasvezel is gebeurd.

  Lage temperatuur opslag

  Voor individuele huizen is de opslag van lage temperatuur water bekend. Maar voor grote woonwijken bestonden tot nu toe geen oplossingen. De samenwerking achter allelectricwonen.com werkt eraan om dit een realiteit te maken en heeft al meerdere prijzen en fondsen toegekend gekregen voor de elegantie van de oplossing en de rigide onderbouwing.

  Op deze manier wordt een schaalbare oplossing aangeboden aan bewoners, die zelf in hand houden welke opties ze willen afnemen. Gemeentes of andere overheden kunnen zo de handen ineen slaan om een netwerk van lage temperatuur aan te leggen: Wie niet om wil, hoeft niet om. De overheid heeft het risico van de lange termijn investering op zich genomen om het algemeen belang te dienen.

  We gebruiken in Nederland dan de bodem als een soort warmteopslag. Bijkomend voordeel van dit lagetemperatuurnet is de koeling van de huizen in de zomer. Door ook gebruik te maken van meertjes in de buurt, kan in de steeds heter wordende zomers zelfs gevaarlijke blauwalgvorming worden tegengegaan. Dit lijken toekomstvizioenen, maar is bestaande technologie. Maar maatwerk is geboden.

  Heeft u de ambitie om een hele wijk te elektrificeren?

  Deze oplossing is schaalbaar en bij de juiste wijken de meest logische keuze. De barriere zit hem voornamelijk in de bekendheid van de oplossing en de routine van de aanleg. Ook daar willen we een bijdrage aan leveren.

  Door een wijk te voorzien van aansluitingen voor lage temperatuur water, kan de beslissing over de inrichting achter de voordeur worden overgelaten aan de bewoners zelf. Welke warmtepomp? Hoeveel zonnepanelen? Dat zijn beslissingen die een overheid niet hoeft te nemen. De overheid kan ervoor zorgen dat de juiste infrastructuur voor duurzaamheid er al ligt.

  Elektrificatie van het huis

  De huizen kunnen zo eenvoudiger klimaatneutraal gemaakt kunnen worden. Maar maatwerk is mogelijk. Wie wil blijven doorkoken op gas, zou dat eventueel voorlopig kunnen doen.

  Wat zijn de voordelen van elektrisch wonen?

  Meer weten? Neem contact met ons op.

  Bent u vertegenwoordiger van een gemeente, woningcorporatie, overheid of andere instelling die zich bezig houdt met de opschaling van duurzame oplossingen voor woonwijken? En heeft u een specifieke wijk of project waarvoor u denkt dat schaalbare bodemenergie misschien een oplossing is?

  Neem dan contact met ons op via dit formulier

   Elektrificatie van de huizen

   Warmteopslag in de bodem zorgt ervoor dat de huizen van het gas afkunnen. Zonnepanelen kunnen genoeg energie opwekken om het huis mee te verwarmen, om op te koken of te gamen. In de eerste jaren kan nog worden terugeleverd aan het net – in de komende jaren zullen oplossingen voor energieopslag ook steeds normaler worden.

   Deze oplossing is een manier om hele wijken ‘all electric’ te maken – alleen voor die bewoners die willen!

   Wat zijn de voordelen van elektrisch wonen?

   Hoe werkt
   de Helena modelwoning?

   In deze animatie leggen we uit hoe all electric wonen werkt in de Helena modelwoning. Dankzij een slimme combinatie van technologische oplossingen, financiële voordelen en schaalbaarheid kan deze oplossing worden toegepast op een groot gedeelte van de Nederlandse woningvoorraad.

   Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

   branding & website collective minds