Klaar voor de toekomst?

Vooral nieuwe wijken zijn geschikt voor grootschalige oplossingen met bodemenergie. Heeft u toegang tot een groep enthousiaste bewoners of werkt u met de opschaling van duurzame verwarming? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe we uw wijk van het gas kunnen halen.

Lees meer

Ik wil meer weten

  Bodemenergie is een krachtige oplossing

  Het is een elegante oplossing: water opslaan in onze natte bodem, en de temperatuur ervaan gebruiken om onze gebouwen te koelen en verwarmen. Bodemenergie brengt die oplossing.

  In de zomer kan er koud water omhoog worden gepompt om het gebouw te koelen, in de winter wordt de temperatuur van het water gebruikt om het gebouw te verwarmen. De warmtepomp verbruikt zo minder energie, waardoor zowel winst ontstaat voor portemonnee als natuur. Dit kan bij inviduele huizen, maar het kan ook als netwerk worden aangelegd in een woonwijk.

  Waar is deze oplossing werkend te zien?

  Elektrificatie van het huis

  Het huis is klimaatneutraal, want het heeft ook zonnepanelen. Koken gebeurt ook op elektriciteit, met inductie.

  Wat zijn de voordelen van elektrisch wonen?

  Een stille warmtepomp

  Deze warmtepomp zorgt ervoor dat het huis verwarmd wordt en dat er warm water uit de kraan komt. Hij heeft een ingebouwde boiler en werkt op elektriciteit.

  Zo schalen we het op

  Door een netwerk aan te leggen van warmte, kunnen we deze oplossing opschalen. Op die manier kunt u als bewoner zelf invullen hoe u uw eigen woning wil verwarmen. U kiest uw eigen warmtepomp en randapparatuur die u nodig heeft, en tapt warmte uit de grond gewoon van de straat af.

  Hoe sluit dit aan op warmtevisies?

  De combinatie van bodemenergie, warmtepompen en zonnepanelen leent zich goed voor grote projecten, zoals universiteits- of overheidsgebouwen. Er is technologie beschikbaar om water in grote hoeveelheden op grote diepte op te slaan en met krachtige warmtepompen duurzaam te verwarmen. Koelen in hete zomers kan ook.

  Als u betrokken bent bij een groot project – een gebouw van formaat dat moet worden verduurzaamd – neem dan contact met ons op. Wij zoeken partners die deze efficiente oplossing willen opschalen.

  Hoe werkt
  de Helena modelwoning?

  In deze animatie leggen we uit hoe all electric wonen werkt in de Helena modelwoning. Dankzij een slimme combinatie van technologische oplossingen, financiële voordelen en schaalbaarheid kan deze oplossing worden toegepast op een groot gedeelte van de Nederlandse woningvoorraad.

   Ik wil graag meer weten. Neem contact met mij op.

   branding & website collective minds